logo

focikep

a24

Hangszerbemutató

2014. április 24.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti intézményegység-vezetője, Szikszai Zsuzsanna szervezésében Hangszerbemutatón vehettünk részt a művelődési ház nagytermében. Legnagyobb sikert a dob- felszerelés aratta, amit a gyerekek nagy-nagy buzgalommal szólaltattak meg. Sokan a szép, fényes szaxofont választották kedvenc hang-szerüknek, sokaknak pedig a zongora billen-tyűzete tetszett meg. A bemutató végére mindenkiben megérlelődött az elhatározás, hogy melyik hangszeren szeretne megtanulni játszani.

focikep

a16

Városi Helyesírási Verseny

2014. április 16.

A makói Kálvin Református Iskolában került sor a városi és térségi nyelvtan, helyesírási versenyre. A királyhegyesi tagintézményt Szabó Hunor 2. osztályos tanuló képviselte. Emléklapot és szaktanári dicséretet kapott részvételéért.

 

focikep

a15matekk

Városi és térségi matematikaverseny  

2014. április 15.

A Makó és Térsége matematika versenyre a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon került sor. „Bizony egy kicsit megszeppentünk, mikor beléptünk a Katolikus Általános Iskola tornatermébe, ahol már közel 60 kisgyermek várakozott a megmérettetésre.” Így mesélték  Zsurzsucz Boglárka és Szabó Hunor 2. osztályos tanulók, akik előzetes selejtező verseny után érdemelték ki a részvételt. Egyelőre csak emléklapot és tapasztalatokat szereztünk, de bízunk abban, hogy jövőre eredményt is elérünk.

 

focikep

a15hk

Húsvéti Alkotóház

2015. április 15.

 Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy a húsvéti ünnepekre készülve kézműves foglalkozáson szüleinknek, családtagjainknak, üdvözlőlapokat, hímes tojásokat, húsvéti ajándékokat készítünk.  Ezekkel kedvesked-tünk iskolánk támogatóinak, segítőinek is.

focikep

a12

 Sportnap

 2014. április 12.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közös sportrendezvényére utaztunk ezen a napon Makóra.  A KERI tornatermében-  ami  a rendezvény helyszíne volt –  először jártunk és nagyon elcsodálkoztunk a méretein.  A mi 30 m2 –es tornatermünk mellett ez óriásinak tűnt! Nagy élménynek számított az is, hogy makói gyerekekkel küzdhettünk egy csapatban. Jó lenne több ilyen közös programon részt venni.

Köszönet a szervezőknek!

focikep

 a10kVersmondó verseny ovisokkal

2014. április 10.

 A

 Költészet Napja alkalmából

Házi versmondó versenyen vehettek részt tanítványaink, ahova a helyi óvodásokat is meghívtuk. Közülük tizenketten, az iskolások közül pedig tizenhatan neveztek be a versenyre. Sok szép ismert és új verset hallhattunk!

focikep

16kDeszki Maros Menti Fesztivál – versmondó kategória

2014. március 07.

Nagy várakozással és izgalommal készültünk erre a napra. Izgalmunkat az is fokozta, hogy délutánig kellett várni a megmérettetésre. Végre elérkezett ez az időpont. Hárman képviselték iskolánkat a rendezvényen: Haizer Míra, Zsurzsucz Boglárka és Stranszky Petra Csenge. Mindhárman sokat gyakoroltak, hogy minél jobban szerepeljenek. Számunkra is nagy meglepetés volt, amikor az eredményhirdetéskor meghallottunk egy ismerős nevet: Haizer Míra az alsós versmondó kategóriában az előkelő II. helyezést szerezte meg. Gratulálunk neki, nagyon büszkék vagyunk rá mindannyian.  Deszken könyvet, itthon igazgatói dicséretet kapott eredményes szerepléséért. Másik két résztvevőnk egy oklevéllel és egy szaktanári dicsérettel lett gazdagabb. Még egyszer gratulálunk a szép eredményekért!

  

focikep

15kTérségi Versmondó Verseny

2014. március

 

A helyi iskolai versenyt követően került sor a Hagymaházban a következő nagy megmérettetésre. Egyik napon az 1-2. osztály, a másik napon a 3-4. osztály mérkőzhetett meg a versmondásban. Sok tanuló szebbnél szebb verseket adott elő. Mi helyezést itt nem értünk el, de sokat tanulhattunk a többiektől. Tapasztalatot szereztünk, amit a következő versenen kamatoztatni fogunk. Köszönjük tanárainknak a felkészítést! A versenyen részt vevő tanulóink: Haizer Míra, Zsurzsucz Boglárka és Stranszky Petra Csenge.

focikep

14k

Helyi versmondó verseny

2014. március 03.

 

Márciusban helyi iskolai versmondó versenyen vehettünk részt. Sokat készültünk erre a napra. Öten tanultunk verseket. Ezeket elszavaltuk osztálytársainknak és a tanító néniknek. Négyen jutottunk tovább a Térségi Versmondó Versenyre és a Deszki Maros Menti Fesztiválra. Büszkék lehettünk magunkra, hogy nem csak az iskolában, hanem Makón és Deszken is képviselhettük kicsi iskolánkat.

focikep

13k

Farsang

2014. február 28.

 

Már délelőtt sem tudtuk leplezni, hogy alig várjuk a délutánt. Mit nekünk téltemetés! Mi minél előbb meg akartuk mutatni maskaráinkat. A helyi művelődési házban tartottuk a mulatságot. Sok ötletes jelmez született, köszönhető a szüleinknek.  A legjobbakat a háromtagú zsűri jutalmazta is. Kreatív játékokat kaptak. De senki nem maradt ajándék nélkül. Akik nem értek el helyezést, azok megvigasztalódhattak egy nagy tábla finom csokival. Az egyéni jelmezfelvonuláson kívül közös produkcióval is készültünk. Egy kánkán táncot mutattunk be. Ezen a délutánon csapatversenyen is részt vehettünk. Tréfás és ügyességi feladatok váltották egymást. A farsang végén tombolahúzás volt. Sok hasznos tárgyat nyerhettünk, például ceruzát, radírt, tollat. Szüleink finom sütit sütöttek és üdítőt hoztak. Emlékezetes marad ez a nap is!

focikep

12k

Nyílt nap az iskolás szülőknek

2014. február 20.

 

Ezen a délelőttön a szülők és a hozzátartozók látogattak el hozzánk. De ezen a jeles napon itt járt Kincses Tímea igazgató néni és Kréz Tibi tanító bácsi is. Matematika és magyar órákat tekinthettek meg az érdeklődők, betekintést nyerve az iskolánkban folyó komoly munkába. Igyekeztünk a legjobb formánkat hozni. Jól teljesítettünk, szüleink és tanítóink egyaránt örültek, milyen ügyesen dolgozunk az órákon. Mivel kevesebben vagyunk, mint a városi iskolákban, ezért velünk még többet tudnak foglalkozni tanáraink. Ezt szorgalmas tanulással háláljuk meg.

focikep

11kNyílt nap az ovisoknak

2014. február 19.

Nagy izgalommal készültünk erre a napra, hiszen vendégeket vártunk. Az ovisok látogattak el hozzánk, akik jövőre már ugyanitt fognak tanulni velünk. Most megismerhették a dolgos élet hétköznapjait. Voltak, akiket szüleik is elkísértek. Sőt, még az óvó néni is eljött! Megtekintettek egy magyar órát, amiben részt vehettek. Majd tízórai után együtt meghallgattunk egy tavaszi dalt, és a Tavasztündérről egy mesét. Hogy mindenki egy kézzel foghatót vihessen haza erről a napról, ezért készítettünk egy Tavasztündért. A tanító néniken kívül az óvó néni és az anyukák segítettek a művek elkészítésében. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a délelőttön!

focikep

10

Felolvasó maraton

2014. február 18.

 

Az idén először vettünk részt ebben a programban. Nagy várakozással készültünk az eseményre. Móricz Zsigmond műveiből válogathattunk. Az első osztályosok  „A török és a tehenek” és az „Iciri-piciri” című verseket választották, a többiek pedig „A nehéz kétgarasos” című elbeszélést. Először meghallgattuk Móricz Zsigmond rövid életrajzát. Kivetítőn fényképeket is láthattunk vele kapcsolatban. Aztán mi következhettünk. Mindenki megmutathatta olvasástudását. Senki nem maradt ki, szépen verseltünk és meséltünk. A tanító nénik megdicsértek bennünket. Erről a napról a szervezőktől névre szóló könyvjelzőt is kaptunk, amit rögtön beletettünk az olvasókönyvünkbe. Köszönjük szépen!

focikep

9kNéptánc záróvizsga az I. félév végén

 Mindenki izgatottan készülődött a vizsgára. Endre bácsi megnyugtatta a vizsgázókat. A jeles eseményre Badicsné Szikszai Zsuzsi néni is ellátogatott hozzánk. A polgármester Úr is kíváncsi volt az eseményre. A meghívottak között voltak a szülők és hozzátartozók is. Nagy örömmel vették produkciónkat. Megmutattuk, mi mindent tanultunk a félév során a néptánc foglalkozásokon. Zsuzsi néni is majdnem táncra perdült velünk. A nagy izgalom feleslegesnek bizonyult, mert mindenki ötöst és négyest kapott.

focikep

8kKarácsonyi programok iskolánkban

 

Karácsony közeledtével több programot szerveztünk.  A játszóházban karácsonyi ajándéktárgyakat: ajtódíszt, asztali díszt, üdvözlőlapot, karácsonyi függődíszeket készítettünk.

Műsorral is készültünk a helyi nyugdíjasklub tagjainak. Tetszett nekik szereplésünk.

A téli szünet utolsó napján nyakunkba vettük a falut és több helyre is ellátogattunk. Voltunk az óvodában, a takarékszövetkezetben, az önkormányzatnál, szponzorainknál.

Mindenütt karácsonyi verssel és énekekkel kedveskedtünk. Úgy érezzük, szebbé varázsoltuk az ünnepüket.

Délután előadtuk műsorunkat a falu apraja-nagyjának. A közönségtől nagy taps volt a jutalmunk. A helyi önkormányzatnak hála, a falu karácsonyfája alá egy csomagot is kaptunk, ami tele volt finomabbnál finomabb édességgel.

focikep

7kMikulás osztálykeretben és a Hagymatikumban

 

December 6-án titokban érkezett a Télapó az osztályunkba.  Az előző nap ablakokba helyezett cipőcskékbe csempészte bele a piros kis csomagokat. Nagy volt az öröm tanulóink körében, amikor felfedezték. Sokan egyszerre akarták a csomag tartalmát elfogyasztani. Elolvastuk a nagyszakállú levelét is, amit a táblára írt, és megfogadtuk jó tanácsait. Hálából énekeltünk és verseket mondtunk neki. Így biztosan örömmel folytatta aznapi munkáját. 

Másnap a Hagymatikumban folytatódott a móka. Megnéztük belülről a fürdőt, télapós ajándéktárgyakat készítettünk. Jót játszottunk a fürdő játszóházában is. Nagyon tetszett ez a nap, élményekkel gazdagon tértünk haza.

focikep

6kTérségi Mesemondó Verseny

2013. november

 Novemberben került sor a versenyre. Két elsős diákunk Haizer Míra és Esser Balázs izgatottan készülődtek a nagy napra. Megilletődtek a tömeg láttán, még nem voltak ilyen nagyszabású versenyen. Mindketten szépen elmondták választott meséiket. Helyezést ugyan nem értek el, de sok tapasztalattal tértek haza. Itthon nagyon megdicsértük őket, jutalmat is kaptak.

focikep

5kHulladékból szobrok – kiállítás a gimnáziumban

2013. november  15.

 

Ezen a délutánon a makói József Attila Gimnázium aulájában berendezett, hulladék anyagokból készült munkákat tekintettük meg, ami sok ötlettel szolgált technika óráinkhoz.  Legnagyobb sikere a csak hulladékból készült kamionnak volt.

focikep

4kCsikóspusztai erdei kirándulás

2013. október 31.

A második osztályosok környezetismeret tantárgyának egyik témaköréhez nyújtott sok-sok gyakorlati tapasztalatot, ismeretet a csikóspusztai erdőben tett kirándulásunk.  A tőlünk 3 km-re található természetvédelmi területre kerékpáron érkeztünk, ami a ragyogó őszi napsütésben nagyon kellemesre sikerült. Gyűjtöttünk csipkebogyót, galagonyát, kökényt, amelyekből itthon termésképeket készítettünk.

focikep

Szegedi kirá3kndulás a Móra Ferenc Múzeumba és a Plázába

2013. október 24.

 

Az őszi szünet előtti utolsó napon Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba látogattunk el, ahol megtekintettük az „Az egyszer volt az Ősember” című természettudományos, időszakos kiállítást. Frédi és Béni kőkorszaki kocsija, az őskőkori barlangfolyosó, az interaktív állat-vadászat és a barlangi feltárás különleges világba engedett betekintést mindnyájunk számára.

Egy rövid városnéző séta után a szegedi Plázába vitt utunk, ahol „A Zöld urai” című animációs, 3D-s kalandfilmet néztük meg. Sokan először láttak 3D-s filmet, de a Pláza forgataga is elvarázsolt bennünket.. Élményekben és tapasztalatokban gazdagabban tértünk haza. A kirándulás költségeit a tavaszi Jótékonysági Bál bevételéből fedeztük, köszönhetően az adományozóknak és a szülői munkaközösség aktív tagjainak.

focikep

2kHelyi mesemondó verseny

2013. október

 

Októberben helyi iskolai mesemondó versenyen vehettünk részt, ahol a tét a továbbjutás volt a Makó Térségi Mesemondó Versenyre. A zsűri két első osztályos osztálytársunknak adta meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a jeles eseményen: Haizer Mírának, és Esser Balázsnak. Helytállásukért dicséretet kaptak.

focikep

1k

Kisállat bemutató

2013. október 16.

 

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy októberben az Állatok Világnapja alkalmából kisállat bemutatót tartunk, ahova elhozhatjuk kedvenc kisállatainkat, bemutathatjuk társainknak. Elmondhatjuk, hogyan gon-dozzuk őket. A hozzájuk való kötődés nagyban segíti a társas kapcsolatainkat is.

 focikep